SEKRETE dhe MISTERE !

Cruce del Mar Rojo

KALIMI I HEBRENJVE NE DETIN E KUQ !

Kjo video, eshte deshmia shkencore e te VERTETES me te Madhe te PROVANIS HYJNORE.

PARAQITJA SHKENCORE E MREKULLISE ! DUKE KALUAR NE KEMBE DETIN E KUQ.
Donit nje mrekulli ! Ja ku e keni. Shikojeni, shijojeni, analizojeni, meditoni, reflektoni pyesni po deshet…por mbi te gjitha, Kthehuni e Besoni! …sepse eshte pak vone…treni po kalon me shpejtesi… dhe ndoshta jo te gjithe do e kapin…jo te gjthe do udhetojne me kete tren, trenin e Lumturis !
Nje renditje historike, teologjike, shkencore, profetike, realiste…! Cdo gje e vertete. Cdo gje e verifikuar dhe e verifikueshme !Cruce del Mar Rojo………………………DESHMITE E QYTETRIMIT ILIR !

Selca: komplet e ngjashme me Finiqin, Bylisin, Antigonen, Orikun, Apollonin etj…!

DODONA PELLAZGJIKE !

S’ka dyshim,historia është shkenca lëvruese e cila regjistron të kaluarën tonë,shpesh herë priret të ceki ngjarje të caktuara ku aktor e protagonist janë  personazhet njerëzor,civilizimet e qyteterimet e ndryshme,lindjet,lulëzimet dhe rrënimet e tyre,por disi ndryshe do doja ta nisja këtë shkrim.Vëmendja kësaj here shkon tek historiku i një peme fisnike që e ka emrin “Lis”, e pse do të thoni ju…?! sepse kjo pemë dëshifron kodet e lidhura ngushtë me të kaluarën dhe gjurmët e qytetërimit tonë, pokështu mundëson  ringjalljen e disa hallkave të harruara e të lëna pas dore, si lindja e gërshetimi i qytetërimitPellazgo-Ilir.Të dhënat e kahmoçme dëshmojnë se mitologjia ka hyjnizuar dhe nderuar një vend në zemër të Epirit (Çamerise) mes malesh të lartë e të thepisur, të quajtura (CHOMARUS-THOMARUS-TOMORRI) ku gojëdhëna të lashta pretendojnë se Dodona ka qenë zbuluar nga një pellumbë i cili ndodhej ne varkën e Noes,ku librat e shenjtë  tregojnë se njëherë e që moti Zoti u zemërua me paudhësitë e njerëzve në tokë,zemërimi shkoi deri atje sa e përmbyti boten dhe çkish brenda saj,nuk shpëtoi askush veç disa njerëzve të mirë e të devotshëm,bashke me ta edhe prijësi dhe profeti i tyre “Noja-Noh”i cili ndërtoi një varke, ku morri me vete nga çdo çift kafshësh dhe shpendësh për të rifilluar një jetë të re me përkushtim ndaj Zotit…dhe sipas gojëdhënave,pikërisht duke lundruar mbi dallgët e detit, Noja mendonte të binte në gjurmë të ndonjë pjese toke të thatë që i kishte shpëtuar  përmbytjes,keshtu ai dergon dy  pëllumba për të vrojtuar nëse diku kishte tokë të papërmbytur dhe të zbarkonin nga anija e tyre, shpendët u ndanë në dy drejtime të ndryshme,njëri gjeti tokë të lirë në malet e Armenise dhe tjetri në malet e Epirit.Pëllumbi i dyte  ndaloi në një pyll nën degët e një Lisi madhështor në majat e maleve “Chomarus” ku mendohet një lidhje etimiologjike midis emrit të maleve dhe emrit të rajonit që quhet “Çameri”.Sipas studiuesit Ernest de Lassulx, në mozaikun gjenalogjik të njerëzimit, mendohet se guri i parë i atij  orakulli është vendosur ngaDodamin i biri i Javanit,i biri i Jafethit, i biri Noes,me pak fjalë i bie të jetë ndërtuar nga stërnipi iNoes.Jafethi ishte djali i Noes,nga ku mendohet se rrjedh rraca e bardhë “Ariane” dhe pak kohë pas Noes sërisht njerëzimi kaloi në paganizëm,ku  kishte lidhje të lashta bestytnie me pemën e Lisit,por tashmë iu shtua edhe domethënia  simbolike e Lisit, që kishte marrë formën e një orakulli  lajmërues,pra keshtu Lisi u nderua dhe u shenjtërua vite e vite me rradhë.Çudia dhe habi qëndron se pozicionimi gjeografik i Dodonës dhe disa qëndrave të tjera simotra,poseidojnë një shpërndarje gjeofrafike shumë ekzakte, këndet e brendëshme të këtyre pikave ndodhen secila nga (45º),kështu formohet trekëndësh barazbrinjësh,vërtetet interesante…!si mundet vallë, të dëshifrohet kjo dukuri!? Vetë Orakujt janë të barazlarguar nga njëri-tjetri në mënyre perfekte,pra mund të kemi  një rast unikal se si Arkitekti i Universit i ndërtoi gjërat në tokë kur ato ishin brenda vullnetit të tij,por kohë më pas njerëzit filluan të degradojn! Dodona njihet mirë si pjesë e një trekëndëshi kënddrejtë,ku njëri kënd fillon me malin e “Chomarus-Tomorri” nga perëndimi,pra në (Dodonë-Janinë) dhe përfundon në pikën lindore, në malin “Ararat”,ku gjenden rrënojat e “Arkes e Noes”, e më pasj ai zbret poshtë në jug, përshkon pingul të gjithë Mesdheun dhe krijon një kënd 45º, pikerisht aty ngrihet piramida e madhe e Egjiptit,dhe  vendi ku bie ky kënd  (45º) quhet Bendet ,kryeqyteti i parë i Egjiptit. Të jetë vallë kjo një koinçidencë apo ndoshta rastësi!? Legjendat dhe gojëdhënat  rrëfejnë se  Lisi kishte veti paralajmëruese,dhe kur kjo pemë shtatëlartë pyetej nga njerëzia ajo përgjigjej me anë të një gongu,ku vibronte 400-të oshëtima dhe pasthirma,ndërkohe që njerëzia asokohe heshte, heshte dhe dëgjonte me kërshëri oguret e Lisit, i cili kuvendonte aso kohe me “Gluhën e lashtë” po po… me atë gjuhe qe kuvendojmë ne sot,pra me shqipen e bukur…! po sot ç’sillet me ata Lisa shtatëlartë…?! ç gjuhë janë duke dëgjuar ata fisnikë hijerënde…?!  me keqëardhje e themë se sot tjetërkush e përvetëson historinë,dhe dirigjon në gjuhën e vetë,por në gjuhë të huaj Lisi nuk  kupton…! ai kupton vetëm shqip…! edhe pse Lisi ka vite që hesht,dhe pret të na degjoj ne, kush ne…? Ne pra, epirotasit Çam,tek flasim për të,tek i bëjmë avokati në shqip…

Me kalimin e kohës u ndërtua një tempull që morri emrin “Tempulli i Dodones”.Është koha të ndalemi pak në Lisin dhe zanafillën e tij simbolike,i cili hedh drite se Dodona ishte produkt i një qyteterimi “jo grek”, ku nuk gjendej asnjë e përbashkët me qytetërimin Helen.Ajo  njihet si orakulli më i vjetër në trojet pellazgjike dhe daton e ndërtuar këtu e 5000 vite të shkuar, njihej si qendër e mbarë fiseve pellazgjike, kudo që ato jetonin. Gjithë gadishulli i Ballkanit banohej nga rracat Ariane pra ato Pellazgjike,parahelene.Jam i detyruar të sjell disa fakte që dëshmojnë se grekët dhe qytetërimi i tyre nuk e kanë hyjnizuar asnjëherë pemën e Lisit,por është njohur prej tyre me shume vonesë,sepse Lisi si pemë e moçme dhe kryelartë rritej larg qyteterimit tyre,pra  “sipër” në veri,në malet dhe pyjet tona stërgjyshore,ndaj sërisht gjejmë një lidhje etimiologjike me fjalët “sipër-ipër-epir-ipëria-shq-iperia”që marrin kuptim vetëm ne shqip,prandaj quhej Epir,sepse ishte në pjesën e “epërme-sipërme” të Greqisë.Shumë e lidhin fjalën Epir,me kuptimin tokë apo kontinent,por mos të harrojmë se popujt qe vinin nga deti sidomos nga Korfuzi nivelin zero quanin detin,dhe kur shkelnin ne tokë ata fillonin te ngriheshin “Sipër-Ipër-Epir” pra e quajtën kontinenti apo toka sipër nesh.Në mitologjinë e popujve të bardhë pagan,pra “Arian”,Lisi ishte pema hyjni, dhe simbol i tyre ,bubullimat e vetëtimat, si kombinacion dhe dukuri natyrore linin gjurmë në jetën e tyre primitive, në botekuptimin primitiv këto forca të mbinatyrshme që krijonin këtë harmoni natyrore,perkthehej në fuqi të Zotit. Dodona ishte një orakull i veçantë që kishte lidhje me gjithë e orakujt e vjetër të botës antike, ku jep një sfond dhe na ndihmon për gjithë misteret e lashta religjioze të asaj kohe.Qëndrat e orakullit ishin vendet kryesore ku besimet praktikoheshin në botën e antike,dhe  prania e tyre merrte një domethënie të veçantë.Me kalimin e kohës mbretër dhe prijës të ndryshëm vunë gurë themeli dhe ndërtuan tempuj dhe amfiteatre për nder të orakullit çudibëres, njëri prej këtyre prijësave,Pirrua i dytë,vite më pas duke kujtuar Aleksandrin e Madh e përjetësoi qëllimin e tij, dhe ndërtoi masivisht në Dodonë. Pos ndërtimeve, Pirrua themeloi edhe kulte të reja si, Herakliun, Themidën, dhe Afërditën e cila këtu konsiderohej si bija e Zeusit dhe Dionës (Divi dhe Divija). Teatri i ndërtuar në këtë kohë nga Pirro, kishte një kapacitet rreth 15.000 shikues. Sipas Euripidit dodona ishte në tokën e thesprotëve pra në Çamërinë e sotme,ndërsa Herodoti,historiani i lashtësisë tregon se”Thesprotia në kohët e lashta është quajtur Pellazgji”pra ishte e banuar nga Pellazgët,por historiani i antikitetit nuk mjafton me kaq,ai përmend seThesprotia ishte vendë frymëzimi dhe peligrinazhi për gjithë botën e njohur të asaj kohe,aty ndodhej tempulli me i lashtë në Evropë (Tempulli mistik i Dodonës). Duke iu referuar mitologjisë “KurOdisea u kthye në botën reale,ai kërkoi të kthehej tek toka e tij (Thesprotia) pra kishte një lidhje gjaku dhe marrdhënie shpirtërore midis Itakës-Thesprotisë-Dodonës,sepse në territorin eTheprotisë ndodhej tempulli i Dodonës ku ai orientohej dhe lajmërohej për  profecitë…veç kësaj kur ai donte të kthehej nga tempulli i Dodonës për në Itakë,mbreti i Thesprotisë Pheidoni e përcolli atë me një prej anije Thesprote nga flota e tij. Pra siç lexuam më sipër rëndësia e këtij rajoni ishte më shumë se sa një pozicion gjeografik,dhe ironia qëndron gjetkë, në vitin 1878-të studiuesi Kostandin Karapano zbuloi Dodonën në jugperëndim të qytetit të sotëm të Janinës. Dodona shtrihej në shpatin lindor të malit të Tamouris-Chamouris, i cili ndodhet midis qyteteve të Janinës dhe atij të Paramithisë.Pas ketij zbulimi grekët me doemos shpejtuan që territori ku shtrihej Dodona të ishte pjese e historisë dhe trashegimise tyre,kështu që bënë çmos,derisa më 1913-ën ia arritën qëllimit ta aneksonin rajonin e Çamerise,dhe të përvetësonin pasurinë,historinë,kulturën dhe qytetërimin e kësaj treve.Pak kilometra në veri,në breg të detit Jon, ndodhej një tjetër qytet antik,ku përbënte një pjesë të rëndësishme të trashëgimise Iliro-Epirotase dhe ishte gurë i çmuar në mozaikun e qytetërimit Pellazgo-Thesprot,por fati ishte me të kësaj here,ai i shpëtoi fatmirësisht gllabërimit grek,dhe pse do të thoni ju…?! sepse në vitet 1926-1936 italiani Luigi Ugolini filloi misionin e gërmimeve në jug të shqipërisë për të zbuluar Butrintin,por në këtë periudhë Shqipëria kishte fituar pavarësinë dhe ishte njohur si shtet sovran nga liga e kombeve,ndaj grekët nuk ia dolën ta gllabëronin Butrintin, ashtu siç bënë me Dodonën.Mbetet për tu falenderuar puna dhe mundi i Ugolinit,i cili la një informacion të zgjeruar për vendbanimet në jug të vendit, botoi disa vëllime dy prej këtyre botimeve ju kushtuan Finiqit dhe Butrintit të titulluara (Shqipëria Antike).

Në përfundim të këtij shkrimi,shkeputur nga studimi “Çamërishtja gluhë Perëndie” shpresoj që të kem sjellë disa fakte të qarta dhe kuptimplote nga trashëgimia jonë e cila duhet rizgjuar pas një përgjumje të gjatë letargjike e rraskapitëse.

(Shkrim nga Ervin FETAHU, botuar ne gazeten Ballkan)

………..

 

Prej mesazhit të Jezusit rreth kultit të Mëshirës Hyjnore, zbuluar shën Faustinës, Poloni

22 shkurt 1931. Në mbrëmje, duke qëndruar në qelinë time, pashë Zotin Jezus të veshur me një veshje të bardhë: njërën dorë e mbante të ngritur, për të bekuar, ndërsa tjetra prekte veshjen mbi kraharor, ku, paksa e spostuar, linte të dilnin dy rreze të mëdha: njëra e kuqe dhe tjetra e bardhë. E heshtur, sytë i mbaja të fiksuar mbi Zotin; shpirtin ma kishte kapluar frika, por edhe gëzimi i madh. Pas një çasti, Jezusi më tha: “Pikturo një portret sipas modelit që sheh dhe poshtë shkruaj: ‘Jezus, besoj në ty!’. Dëshiroj që ky portret të nderohet së pari në kapelën tuaj dhe pastaj në të gjithë botën. Premtoj se shpirti që do ta nderojë atë, nuk do të humbasë. I premtoj edhe në këtë botë, po veçanërisht në çastin e vdekjes, fitoren mbi armiqtë. Unë vetë do ta mbroj si lavdinë time… Rrezja e bardhë simbolizon ujin e ijës sime, që pastron shpirtin; rrezja e kuqe gjakun, që u jep jetë shpirtrave. Këto dy rreze shpërthyen nga thellësitë e mëshirës sime, kur zemrën, tashmë në agoni, ma shpoi heshta… Lum shpirtrat që jetojnë nën hijen e këtyre rrezeve; dora e drejtësisë hyjnore do t’i kursejë. Shtëpitë, madje edhe qytetet, ku do të nderohet kjo figurë, do të kursehen dhe mbrohen. Njerëzimi nuk do të gjejë qetësi, as paqe derisa t’i drejtohet me besim mëshirës hyjnore… Foli botës për mëshirën time, për dashurinë time. Flakët e mëshirës më përvëlojnë. Dëshiroj t’i zbraz mbi shpirtrat e njerëzve. Oh, ç’dhimbje më japin, kur nuk duan t’i pranojnë!… Thuaji njerëzimit, që vuan, të zhytet në zemrën time të mëshirshme dhe unë do ta mbush me paqe. Bija ime, thuaj se jam vetë dashuria dhe mëshira. Kur një shpirt më afrohet me besim, e mbush me aq shumë hir, saqë ai nuk mund ta mbajë brenda dhe e rrezaton atë edhe mbi shpirtrat e tjerë. Shpirtrat që përhapin kultin e mëshirës sime, i mbroj gjatë gjithë jetës, siç mbron një nënë e dashur foshnjën e vet ende latant dhe në çastin e vdekjes nuk do të jem për ta gjykatës, po shpëtimtar i mëshirshëm. Sa më i madh të jetë mjerimi i njerëzve, aq më shumë kanë të drejtë për mëshirën time, se dua t’i shpëtoj të gjithë. Para se të vij si gjykatës, do të shpalos portën e madhe të mëshirës. Kush nuk dëshiron të kalojë nëpër këtë portë, do të detyrohet të kalojë nëpër atë të drejtësisë sime… Dëshiroj që mëshira ime të festohet solemnisht të dielën e parë pas Pashkëve… Ata që atë ditë do të rrëfehen dhe kungohen denjësisht, do të fitojnë jo vetëm faljen e mëkateve, por edhe ndjesën nga ndëshkimet e merituara, duke mëkatuar. Kjo festë do të jetë një ngushëllim për mbarë botën!”.

(Nga Ditari i shën Faustina Kovalskës.)

Kurorëza e Mëshirës Hyjnore, diktuar nga Jezusi shën Faustinës

(Recitohet, duke përdorur një kurorë rruzareje.)

 

Ati ynë, që je në Qiell. U shenjtëroftë emri yt. Ardhtë Mbretëria jote. U bëftë vullnesa jote si në Qiell, ashtu në tokë. Bukën tonë të përditshme na jep sot. Na i fal fajet tona, si i falim ne fajtorët tanë. E mos na lër të biem në tundim, po na shpëto nga i keqi.

Të falem, Mari, hirplote, Zoti është me ty. E bekuar je mbi të gjitha gratë e i bekuar është fryti i barkut tënd, Jezusi. Shenjta Mari, Nëna e Hyjit, lutu për ne mëkatarët tani e në fill të vdekjes sonë. Amen.

Besoj në Hyjin, Atin e gjithëpushtetshëm, Krijuesin e qiellit e të tokës. Dhe në Jezu Krishtin, Birin e tij të vetëm, Zotin tonë, i cili u zu me anë të Shpirtit të Shenjtë, lindi prej Virgjërës Mari, pësoi mundimet nën Poncin Pilat, u vu në kryq, vdiq e u varros; zbriti në nëntokë; të tretën ditë u ringjall së vdekuri; u ngjit në Qiell, rri në të djathtë të Hyjit, Atit të gjithëpushtetshëm; andej do të vijë për të gjykuar të gjallët e të vdekurit. Besoj në Shpirtin e Shenjtë, shenjtën kishë katolike, bashkësinë e shenjtërve, faljen e mëkateve, ngjalljen e trupit, jetën e pasosur. Amen.

Në kokrrat e “Ati ynë” thuhen këto fjalë: “Atë i amshuar, unë të ofroj Trupin, Gjakun, Shpirtin dhe Hyjninë e Birit tënd tejet të dashur, Zotit tonë Jezu Krishtit, në shlyerje të mëkateve tona dhe të atyre të gjithë botës”.

 

Në kokrrat e “Të falem, Mari” recitohet lutja e mëposhtme: “Për mundimet e tij të dhimbshme, ki mëshirë për ne dhe për botën mbarë” (dhjetë herë).

Në fund të pesë dhjetësheve përsëritet tri herë: “Shenjt Perëndi, Shenjt i fuqishëm, Shenjt i pavdekshëm, ki mëshirë për ne dhe për mbarë botën”.

 

Lutja në orën e mëshirës (ora 15.00): “O Gjak dhe Ujë, që shpërtheve prej Zemrës së Jezusit si burim mëshire për ne, kam besim në ty!” (Thuhet për ata që jetojnë në mëkate).

Lutje shërimi: “Jezus, Gjaku yt i pastër e i shëndetshëm le të qarkullojë në organizmin tim të sëmurë dhe Trupi yt i pastër e i shëndetshëm le ta shndërrojë trupin tim të sëmurë e le të regëtijë në mua një jetë e shëndetshme dhe e fortë, sipas vullnetit tënd të shenjtë”.

 

Premtime të Jezusit bërë shën Faustinës: “Mëshira ime do t’i mbështjellë gjatë jetës dhe veçanërisht në çastin e vdekjes shpirtrat që do ta recitojnë këtë kurorëzë… Bija ime, nxiti shpirtrat ta recitojnë kurorëzën, që të kam dhënë. Falë recitimit të kësaj kurorëze më pëlqen të jap gjithçka do të më kërkojnë. Kushdo ta recitojë, do të fitojë shumë mëshirë në çastin e vdekjes. Edhe mëkatari më i madh, nëse e reciton një herë të vetme këtë kurorëzë, do të fitojë hirin e mëshirës sime të pafund. Ata që do ta recitojnë pranë një agonizuesi, do të fitojnë të njëjtën falje për të”.

 

Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse (edhe) Ati juaj është i mëshirshëm (Luka 6,36).

“Mëshira Hyjnore rrezaton Dritë të re mbi ekzistencën njerëzore” (Gjon Pali II).

 

 

 

LUTJE PËR SHËRIM FIZIK DHE SHPIRTËROR

(Me vënien e duarve)

Zot Jezus, besojmë se je ringjallur dhe je i gjallë sot e përgjithmonë. Besojmë se je i pranishëm në të Shenjtërueshmin Sakrament të altarit dhe në secilin prej nesh që besojmë në Ty. Të lëvdojmë dhe të adhurojmë. Të falënderojmë, o Zot, që ke ardhur mes nesh si bukë e gjallë e zbritur nga qielli. Ti je plotësia e jetës, Ti je ringjallja dhe jeta, Ti, o Zot, je shëndeti i të sëmurëve. Sot duam të të paraqesim të gjitha sëmundjet tona, sepse Ti je i njëjti, dje, sot e përgjithmonë dhe Ti vetë na arrin atje ku gjendemi. Ti je i Pranishmi i amshuar dhe na njeh. Tani, o Zot, të kërkojmë të kesh dhembshuri për ne. Na vizito për hir të Ungjillit tënd, që të gjithë të të njohin si të gjallë në Kishën tënde sot dhe të rigjallërohet besimi ynë në Ty. Të përgjërohemi, Jezus, ki dhembshuri për vuajtjet e trupit dhe të shpirtit tonë. Ki dhembshuri për ne, o Zot, na jep bekimin tënd dhe bëj që të mund të rifitojmë shëndetin. Bëj të rritet besimi ynë dhe të na hapet zemra ndaj mrekullive të dashurisë sate, që të bëhemi edhe dëshmitarë të fuqisë dhe të dhembshurisë sate.

Ta kërkojmë, o Jezus, për hir të fuqisë së plagëve të tua të shenjta, për kryqin tënd të shenjtë dhe për gjakun tënd të paçmueshëm. Na shëro, o Zot. Shëroje trupin tonë, shëroje zemrën tonë, shëroje shpirtin tonë. Na jep jetën, jetën me bollëk. Ta kërkojmë me ndërmjetësimin e Marisë së Shenjtërueshme, Nënës sate, Virgjërës së dhimbjeve, e cila ishte e pranishme, në këmbë, pranë kryqit tënd, që ishte e para që kundroi plagët e tua e që na e dhe për Nënë.

Ti na ke zbuluar se ke marrë mbi vete dhimbjet tona dhe me anë të plagëve të tua jemi shëruar. Sot, o Zot, të paraqesim me besim të gjitha të sëmundjet tona dhe të kërkojmë të na shërosh krejtësisht. Të kërkojmë, për lavdinë e Atit qiellor, të shërosh edhe të sëmurët e familjes sonë dhe miqtë tanë. Bëj që të rriten në besim, në shpresë dhe që ta rifitojnë shëndetin për lavdinë e emrit tënd, që mbretëria jote të vazhdojë të shtrihet gjithnjë e më tepër në zemrat tona nëpërmjet shenjave e mrekullive të dashurisë sate.

Të gjitha këto t’i kërkojmë, o Jezus, sepse je vërtet Jezusi, Perëndia shpëtimtar. Ti je Bariu i mirë dhe ne të gjithë jemi delet e grigjës sate. Jemi kaq të sigurt për dashurinë tënde, saqë para se të njohim rezultatin e lutjes sonë, të themi me besim: faleminderit, Jezus, për gjithçka që do të bësh për ne dhe për secilin prej nesh, faleminderit për të sëmurët që po shëron tani, faleminderit për të gjithë ata që po viziton me mëshirën tënde.

Atë Emiliano Tardif

LUTJE PËR LIRIM NGA DJALLI

O Atë qiellor, të dua, të lavdëroj dhe të adhuroj. Të falënderoj që ke dërguar Birin tënd, Jezusin, që ka fituar mbi mëkatin dhe mbi vdekjen për shpëtimin tim. Të falënderoj që ke dërguar Shpirtin tënd të Shenjtë, që më jep fuqi dhe më udhëheq drejt plotësisë së jetës. Të falënderoj për Marinë, Nënën time qiellore, që ndërmjetëson për mua me engjëjt dhe shenjtërit.

Në emër të Jezusit unë e vulos veten time, familjen time, kolegët e mi të punës, këtë shtëpi dhe të gjitha burimet e saj me gjakun e paçmueshëm të Jezu Krishtit (3 herë).

Në emrin e shenjtë të Jezusit unë këpus dhe eliminoj çdo mallkim, shtriganëri, magji, sulm, kurth, mashtrim, pengesë, gënjeshtër, devijim, influencë shpirtërore, dëshirë të keqe, lidhje trashëgimore dhe çdo mosfunksionim e sëmundje të cilitdo lloj, përfshirë gabimet dhe mëkatet e mia. Në emër të Jezusit unë ndërpres transmetimin e çdo pakti satanik, magjie, lidhjeje shpirtërore dhe vepre satanike. Në emër të Jezusit unë këpus dhe eliminoj çdo lidhje dhe efekt lidhjeje me astrologë, kartomantë, parashikues, medium, lëvizjen e Nju Eixhit, praktikues të veprave okulte, kiromantë, kulte satanike, shpirtra drejtues, shtriga, shtriganë dhe vu-du. Në emrin e Jezusit unë eliminoj të gjitha efektet e pjesëmarrjes në horoskop, parashikime, seanca spiritizmi, lojra okulte të çdo lloji që nuk e nderojnë Jezu Krishtin (3 herë). Amen.

O Zot i gjithëpushtetshëm dhe i amshuar, që në mirësinë tënde të pafund dhe për shpëtimin tonë ke zgjedhur kryeengjëllin Mikel si princ të lavdishëm të Kishës sate, bëj që me ndihmën e tij të vyer të mbrohemi me efikasitet nga të gjithë armiqtë fizikë dhe shpirtërorë dhe në çastin e vdekjes të gjendemi në praninë tënde të mrekullueshme. Nëpër Krishtin, Zotin tonë. Amen.

Të bekojmë, o Zot, sepse e amshuar është dashuria jote. O Perëndi i tejetlartë dhe Ati ynë, me besim të patundur në pagabueshmërinë e fjalëve të Birit tënd, Jezu Krishtit, i cili ka thënë: “Gjithçka të kërkoni me besim në lutje, do ta merrni” (Mt 21,22), ja ku po ta drejtojmë sot lutjen tonë të sinqertë:

nga angushtia, nga trishtimi dhe nga obsesionet na liro, o Zot;

nga urrejtja, nga fëlligështia dhe nga zilia na liro, o Zot;

nga mendimet e xhelozisë, të zemërimit dhe të vdekjes na liro, o Zot;

nga çdo tundim kundër jetës na liro, o Zot;

nga çdo formë e gabuar seksualiteti na liro, o Zot;

nga ndarja në familje dhe nga çdo miqësi e keqe na liro, o Zot;

nga çdo formë magjie dhe mallkimi, falli apo shtriganërie dhe nga çdo e keqe okulte na liro, o Zot.

O Zot, që ke thënë: “Po ju lë paqen, po ju jap paqen time”, për ndërmjetësimin e Virgjërës së bekuar Mari, na liro nga çdo e keqe dhe na jep gjithnjë paqen tënde. Nëpër Krishtin, Zotin tonë. Amen.

Dërgo, o Atë, Shpirtin tënd, me të gjitha dhuratat mbi secilin prej nesh dhe mbi familjarët tanë. Në emër të Jezusit dhe me ndërmjetësimin e Marisë, “Shtrije dorën tënde dhe bëj shërime, shenja e mrekulli” (Vap 4,30). Po të kërkojmë o Zot, me fe të gjallë, nëpër ndërmjetësimin e Marisë, Mbretëreshës së hireve, të shën Jozefit, mbrojtësit të familjes, të shën Mikelit kryeengjëll, të të gjithë engjëjve dhe shenjtërve, të sigurt për praninë tënde mes nesh, që të na shërosh në trup dhe në shpirt të gjithë ne, të gjithë familjarët tanë, të gjithë miqtë dhe personat që u janë besuar lutjeve tona. Plotësoji kërkesat e drejta të zemrës sonë. Na shëro në trup dhe në shpirt. Jepu paqen zemrave tona, familjeve tona dhe botës mbarë. Na mbro të gjithë ne, familjarët tanë dhe gjithçka që na përket nga çdo sulm i Djallit dhe i legjioneve të tij. Na ruaj nga çdo sëmundje e trupit dhe e shpirtit, nga aksidentet, nga dhuna, nga grindjet, nga vdekja e papritur. O Jezus, shërues i plagosur, na shëro me anë të plagëve të tua të shenjta (Is 53,5). O Jezus, fali fajet tona dhe ato të të parëve tanë. O Jezus, na jep frytin e ringjalljes sate, na mbush Shpirtin tënd të Shenjtë. Amen.

60 mendime mbi “SEKRETE dhe MISTERE !

 1. The information on this web-site is based on evidence from research on prevent smoking programs, halt smoking aids and counseling, which are aimed at helping folks to quit smoking for excellent. For those who want to stop smoking better start now. Think of one’s family members. Secondhand smoke can kill them. Be aware of how life can give you.

 2. After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your albanopoli.wordpress.com website also need unstoppable flow of traffic…

  Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need …

  = = > > http://push-button-traffic.net

  In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

  Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That’s $958.88 a
  day!!

  And all it took was 10 minutes to set up and run.

  But how does it work??

  You just configure the system, click the mouse button a few
  times, activate the software, copy and paste a few links and
  you’re done!!

  Click the link BELOW as you’re about to witness a software that
  could be a MAJOR turning point to your success.

  = = > > http://push-button-traffic.net

 3. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great.
  I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is really a great site.

 4. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Appreciate it

 5. Bookmarked — SEKRETE dhe MISTERE ! | albanopoli.
  .. How do larger than fifteen open your terminator?
  The helicopter blacks the intended winter season.
  A place breakdown bores the get out of hand problems.
  The thinker encourages every single promised arc.

 6. SEKRETE dhe MISTERE ! | albanopoli : favorited!
  A striking originate reckons. A vowel fashions the handler throughout every golden wind.

  Will a firm up manage alongside an extraordinary bonus?
  How can this diet vacation cruise segment the passion?

  How can the confirming board horn any misprint? Each postscript excursions ahead of the holder!

 7. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to
  send you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 8. Together with almost everything that seems to be developing throughout this particular subject matter, your viewpoints are somewhat stimulating. Nonetheless, I am sorry, but I can not subscribe to your entire idea, all be it refreshing none the less. It seems to us that your remarks are not entirely validated and in reality you are generally your self not fully confident of the argument. In any case I did appreciate examining it.

 9. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However imagine if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could definitely be one of the greatest in its field. Terrific blog!

 10. I believe that is one of the most vital information for me. And i’m satisfied reading your article. However want to commentary on some basic issues, The site taste is ideal, the articles is truly great : D. Good job, cheers

 11. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, as I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. nieruchomosci gorzow Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

 12. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thank you!

 13. An added important aspect is that if you are an older person, travel insurance with regard to pensioners is something you ought to really take into consideration. The elderly you are, the greater at risk you will be for permitting something terrible happen to you while overseas. If you are not really covered by some comprehensive insurance cover, you could have a number of serious issues. Thanks for giving your suggestions on this web site.

 14. Today, with all the fast way of living that everyone is having, credit cards have a huge demand throughout the market. Persons throughout every discipline are using credit card and people who not using the credit card have prepared to apply for just one. Thanks for spreading your ideas about credit cards.

 15. Thanks for enabling me to attain new suggestions about pc’s. I also hold the belief that certain of the best ways to maintain your laptop computer in leading condition is by using a hard plastic material case, as well as shell, which fits over the top of the computer. A lot of these protective gear are usually model specific since they are made to fit perfectly across the natural outer shell. You can buy these directly from owner, or from third party sources if they are designed for your mobile computer, however don’t assume all laptop may have a cover on the market. Just as before, thanks for your suggestions.

 16. naturally like your web-site however you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the truth nevertheless I’ll surely come back again.

 17. Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you’re a great author.I will be sure to bookmark your blog and will come back later on. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice afternoon!

 18. A person essentially help to make severely posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to create this particular submit amazing. Magnificent activity!

 19. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to paintings on. You have performed an impressive task and our whole group can be grateful to you.

 20. What i don’t understood is in truth how you’re not actually much more well-liked than you might be right now. You’re very intelligent. You already know therefore considerably with regards to this topic, made me in my opinion believe it from numerous numerous angles. Its like women and men don’t seem to be interested except it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs excellent. Always care for it up!

 21. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice methods and we are looking to exchange techniques with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

 22. Thank you for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal site.

 23. Somebody essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish extraordinary. Magnificent job!

 24. Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but after looking at many of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 25. Hi there! This article could not be written much better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I most certainly will forward this article to him. Pretty sure he’s going to have a great read. Many thanks for sharing!

 26. The very next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me as much as this one. After all, I know it was my choice to read, nonetheless I really thought you’d have something interesting to say. All I hear is a bunch of moaning about something you can fix if you were not too busy looking for attention.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

w

Po lidhet me %s